Onlangs kocht ik een prachtig kookboek, een ode aan de Italiaanse stad Venetië. Het is geschreven door Russell Norman, de kookboekauteur die ook het succesvolle Polpo kookboek schreef.
Bij een eerder bezoek raakte Russell Norman betoverd door de prachtige stad Venetië, en voor dit kookboek ging hij terug en bleef hij een jaar lang in de stad wonen. Hij ontdekte de lokale markten, slagers en groentewinkeltjes. Hij verzamelde er authentieke familierecepten, ontwikkelde nieuwe recepten gebaseerd op gesprekken met negentigjarige Italiaanse grootmoeders en leerde ook van professionele Venetiaanse chefs.
De schrijver bleef een jaar lang in Venetië en kookte met de seizoenen mee. Op basis van het productaanbod op de markten, ontwikkelde hij per seizoen de passende recepten. Dit is ook de basisindeling van zijn boek. In het boek zijn gave foto’s van Venetië verwerkt, en het persoonlijke verhaal van Russell Norman verbindt de seizoenen met elkaar. Je voelt letterlijk zijn passie voor de Venetiaanse keuken.
Mijn mening?!
Het is een prachtig boek voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Een echte aanrader vind ik! Het enige minpunt, niet alle recepten hebben een foto. Zonde! Want na het zien van de smakelijke foto’s die er wel in staan, wil je alleen nog maar meer lekkers zien!
Ik maakt dit recept uit het kookboek: Panzanella met gerookte makreel
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!