Verse vijgen zijn echt zo ontzettend lekker en je ziet ze ook steeds vaker jaarrond in de winkels! Je kan gegrilde vijgen goed gebruiken in nagerechten en zoete baksels, maar ook als voorgerecht zijn ze heerlijk. Het zoute van de ham combineert goed met het zoete van de vijg en het zure van de Balsamico. Ik gril de vijgen in de oven, maar dit hoeft niet per se. Je kunt ze ook gewoon koud eten. Ik vind het zelf wel lekker als de kaas iets smelt en daarom gaan ze bij mij even kort in de oven.
Ik vulde mijn vijg met zachte geitenkaas. Je kunt dit eventueel ook vervangen voor ricotta, mozzarella of blauwe kaas. Het leuke van dit gerechtje is dat het er heel indrukwekkend uitziet, maar echt maar een paar tellen werk kost.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Vijgen met geitenkaas & prosciutto crudo
Ingrediënten
voor tien stuks
5 verse vijgen
5 plakjes prosciutto crudo
50 gr zachte geitenkaas
handje rucola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg wat rucola in de ovenschaaltjes.
Was de vijgen en snij doormidden. Verdeel de geitenkaas over de vijgen en wikkel om elke vijg een half plakje prosciutto.
Gril de vijgen 5 tot 10 minuten in de oven. Het gaat erom dat hij warm is, want dan zijn de smaken het allerlekkerste.