Van dit heerlijke makkelijke gerechtje gaat de zon vanzelf schijnen! Serveer het als lunchgerecht of zet als bijgerecht op tafel zodat iedereen iets van deze heerlijke burrata kan snoepen.
Burrata is een bol kaas die veel lijkt op mozzarella, maar is toch wel een tikkeltje anders. In het Italiaans betekent burrata letterlijk boterachtig. Én dat is helemaal waar, deze kaas smelt namelijk op je tong. Burrata wordt gemaakt van rauwe melk, net als mozzarella, maar in het midden van de bol zit een heerlijke kern van mozzarella en room. Als je hem opensnijdt dan loopt het er een beetje uit, en het smaakt heerlijk romig en zacht.
Ik maakte voor dit gerecht de zongedroogde tomaatjes zelf, klik hier voor het recept! Maar je kunt ook gaan voor gemak en de tomaatjes kopen. Ga dan voor halfgedroogde tomaatjes!
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je dan hier aan!
Ingrediënten
Voor 1 bordje
1 bol burrata
50 – 100 gram zongedroogde tomaatjes
Handje basilicumblaadjes
Handje pijnboompitten
Olijfolie extra vergine
Gemalen peper
Bereiding
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Leg de bol burrata in de midden van het bord en drapeer daaromheen de tomaatjes. Bestrooi het bord met de basilicumblaadjes en pijnboompitten. Maak het bordje af met wat gemalen peper en extra vergine olijfolie.