• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Burrata met tomaatjes en basilicum

14 februari 2019

Van dit heerlijke makkelijke gerechtje gaat de zon vanzelf schijnen! Serveer het als lunchgerecht of zet als bijgerecht op tafel zodat iedereen iets van deze heerlijke burrata kan snoepen.

Burrata is een bol kaas die veel lijkt op mozzarella, maar is toch wel een tikkeltje anders. In het Italiaans betekent burrata letterlijk boterachtig. Én dat is helemaal waar, deze kaas smelt namelijk op je tong. Burrata wordt gemaakt van rauwe melk, net als mozzarella, maar in het midden van de bol zit een heerlijke kern van mozzarella en room. Als je hem opensnijdt dan loopt het er een beetje uit, en het smaakt heerlijk romig en zacht.

Ik maakte voor dit gerecht de zongedroogde tomaatjes zelf, klik hier voor het recept! Maar je kunt ook gaan voor gemak en de tomaatjes kopen. Ga dan voor halfgedroogde tomaatjes!

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Ingrediënten

Voor 1 bordje

1 bol burrata
50 – 100 gram zongedroogde tomaatjes
Handje basilicumblaadjes
Handje pijnboompitten
Olijfolie extra vergine
Gemalen peper

Bereiding

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

Leg de bol burrata in de midden van het bord en drapeer daaromheen de tomaatjes. Bestrooi het bord met de basilicumblaadjes en pijnboompitten. Maak het bordje af met wat gemalen peper en extra vergine olijfolie.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2023 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld