
Witte asperges! Als ze er zijn, kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik maakte eerder al asperges met een basilicumsabayon én vandaag maakte ik deze lekker aspergesoep met pancetta.
Helaas zakte de garnering direct naar de bodem, dus die zie je niet zo mooi op de foto. Maar lekker was het zeker.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Aspergesoep met pancetta

Ingrediënten
Voor 4 personen
500-600 gram witte asperges
3 sjalotten
200 ml droge witte wijn (optioneel)
1 liter groentebouillon
80 gram pancetta, plakjes
150 ml slagroom
Olijfolie
Bereiding
Zet de oven aan op 200 graden. Leg de plakken pancetta op een ovenplaat en zet 15 minuten in de oven totdat deze knapperig zijn.
Schil de asperges heel goed, zodat er geen draadjes blijven zitten en snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm). Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de sjalot zachtjes. Voeg de stukjes asperges toe en bak een paar minuten mee, zonder dat ze kleuren. Schenk de wijn in de pan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur omlaag en kook de asperges in 15 minuten zachtjes gaar. Haal nu een deel van de asperges uit de pan, deze gebruik je als garnering. Pureer de rest van de asperges met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 1 minuut. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in diepe borden en garneer met de pancetta en stukjes asperge.
Tip!
Wil je een nog intensere aspergesmaak? Kook dan eerste de aspergeschillen in de bouillon!