Je hebt vast wel eens vaker groentes gegrild want dat geeft extra smaak aan je gerecht. Heb je het ook al eens met fruit geprobeerd? Het is hemels! Voor dit gerechtje gebruikte ik pruimen, maar probeer het zeker ook eens met perzik of andere fruitsoorten. De munt geeft het een frisse smaak.
Zon op je bord! Dat is dit gerechtje zeker! Een heerlijk en makkelijk gerechtje als bijgerecht of voorgerecht.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Burrata met gegrilde pruimen en munt
Ingrediënten
Voor 1 bordje
2 pruimen
1 bol burrata
Handje muntblaadjes
Eetlepel vijgen-dadel azijn (of andere dressing)
Bereiding
Snijd de pruimen in parten en haal de pit eruit. Zet de grillpan op het vuur en laat goed warm worden. Grill de pruimparten op de grillpan totdat er mooie streepjes zichtbaar worden. Scheur de bol burrata in stukken en leg op een bord, verdeel de pruimen erover. Besprenkel met een heerlijke vijgen-dadel azijn en garneer met blaadjes munt.