
Bij ons staat er regelmatig risotto op het menu. We maken hier in huis verschillende varianten, maar dit is één van de terugkerende recepten. Deze tomatenrisotto valt bij iedereen in de smaak, is redelijk snel klaar en echt niet zo moeilijk als je denkt. Je moet alleen niet vergeten om te roeren!
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Tomatenrisotto

Ingrediënten
Voor 4 personen
200 gr risottorijst (arborio rijst)
2 uien
2 teentjes knoflook
800 ml groentebouillon
scheut witte wijn
klein bakje cherrytomaten smaakvolle tomaten
een aantal zongedroogde tomaatjes
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie
Garnering:
Handje geroosterde pijnboompitten
Handje Parmezaanse kaas
Een aantal blaadjes basilicum
Bereiding
Zet een pan water op het fornuis voor de groentebouillon. Je hebt ongeveer 800 ml nodig, één bouillonblokje is voldoende. Breng aan de kook.
Snijd de ui in fijne stukken en hak de knoflookteentjes fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Bak daarna gehakte knoflook kort mee. Doe de tomatenpuree in de pan en bak even mee. Hierdoor wordt de tomatenpuree lekker zoet, blijf er goed bij want het kan snel aanbranden. Voeg daarna de rijst toe en bak even mee.
Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Laat een paar minuten minuten pruttelen.
Zet het vuur wat lager, vanaf nu ga je telkens bouillon toevoegen. Zorg dat de rijst telkens net onder water staat en laat de bouillon koken. Roer regelmatig door en voeg nieuwe bouillon toe als dat nodig is, net zolang totdat de rijst beetgaar is.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg toe aan de pan vlak voordat de rijst klaar is.
Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Serveer op een mooi bord met een garnering van basilicum, pijnboompitten en een beetje kaas.