Heb je risotto over van de vorige dag? Maak dan eens deze lekkere risottoballetjes. Je kunt er natuurlijk ook gewoon wat extra risotto voor maken, als je toch bezig bent!
Je kunt voor het maken van Arancini elk risotto recept gebruiken. Ik maakte onlangs extra veel van deze tomatenrisotto, om deze lekkere risottoballetjes van te maken.
De naam Arancini, die vrij vertaald kleine sinaasappel betekent, verwijst naar de vorm en kleur die overeenkomt met een sinaasappel. Arancini wordt in de verschillende Italiaanse regio’s op verschillende wijze gemaakt en gegeten. De Arancini uit Oost-Sicilië worden in de vorm van een kegel gemaakt, om hiermee de vulkaan Etna uit te beelden.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Arancini – Risottoballetjes
Bereiding
Laat de risotto afkoelen. Klop het ei los in een diep bord en doe bloem in een diep bord en de paneermeel of panko in een ander diep bord. Maak je handen nat en rol balletjes van de afgekoelde risotto. Haal de balletjes achtereenvolgend door de bloem, het ei en daarna door het paneermeel.
Frituur de Arancini tot ze licht bruin zijn in een frituurpan op 180 ºC.
Bewaren
Je kunt de risottoballetjes makkelijk invriezen en op een later moment frituren en serveren. Leg de risottoballetjes op een snijplank die in de vriezer past. Laat ze eerst goed bevriezen en doe ze daarna in een diepvrieszakje.