• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Arancini | Risottoballetjes

2 juni 2019

Heb je risotto over van de vorige dag? Maak dan eens deze lekkere risottoballetjes. Je kunt er natuurlijk ook gewoon wat extra risotto voor maken, als je toch bezig bent!

Je kunt voor het maken van Arancini elk risotto recept gebruiken. Ik maakte onlangs extra veel van deze tomatenrisotto, om deze lekkere risottoballetjes van te maken.

De naam Arancini, die vrij vertaald kleine sinaasappel betekent, verwijst naar de vorm en kleur die overeenkomt met een sinaasappel. Arancini wordt in de verschillende Italiaanse regio’s op verschillende wijze gemaakt en gegeten. De Arancini uit Oost-Sicilië worden in de vorm van een kegel gemaakt, om hiermee de vulkaan Etna uit te beelden.

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Arancini – Risottoballetjes

Ingrediënten

Voor +/- 12 stuks

1 keer dit risotto recept voor 4 personen
1 ei
Paneermeel of panko

Bereiding

Laat de risotto afkoelen. Klop het ei los in een diep bord en doe bloem in een diep bord en de paneermeel of panko in een ander diep bord. Maak je handen nat en rol balletjes van de afgekoelde risotto. Haal de balletjes achtereenvolgend door de bloem, het ei en daarna door het paneermeel.

Frituur de Arancini tot ze licht bruin zijn in een frituurpan op 180 ºC.

 

Bewaren

Je kunt de risottoballetjes makkelijk invriezen en op een later moment frituren en serveren. Leg de risottoballetjes op een snijplank die in de vriezer past. Laat ze eerst goed bevriezen en doe ze daarna in een diepvrieszakje.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2025 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld