Ravioli zijn gevulde deegkussentjes van pasta. Oorspronkelijk was ravioli bedoelt om restjes van de vorige dag mee op te maken. Door de restjes te verpakken in pasta werd het weer een complete maaltijd. Er wordt daarom gezegd dat de naam ravioli waarschijnlijk van het Genuese rabioli komt, wat restant betekent. Ravioli kan gevuld worden met verschillende vullingen zoals vlees, kaas, maar ook met groente.
Hoe maak je het?
Maak een basispastadeeg en laat even rusten. Verdeel het deeg in kleinere stukken. Leg de rest afgedekt weg zodat het niet uitdroogt. Haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand. Rol het deeg telkens door een smallere stand van de pastamachine, totdat je bij de smalste stand uitkomt. Bestrooi het deeg tussentijds met wat bloem om plakken te voorkomen.
Bestuif de ravioliplaat met voldoende bloem zodat de ravioli er niet aan blijft plakken. Leg het eerste pastavel op de ravioliplaat en vul de holtes met de vulling naar keuze. Dek dit vervolgens af met een tweede pastavel. Met een deegroller druk je de randen van de ravioli stevig op elkaar. Hierdoor is de ravioli goed afgesloten en gaat deze niet lekken bij het koken.
Wat heb je nodig?
Voor deze ravioli heb ik één van mijn ravioliplaten gebruikt. Met een ravioliplaat kun je in één keer meerdere ravioli maken. Er zijn verschillende platen verkrijgbaar waarmee je verschillende vormen ravioli makkelijk en snel kunt maken.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!