Dit is een heerlijk kleurrijk zomers pastagerecht, ideaal voor warme dagen. Salsa Cruda betekent letterlijk rauwe saus. De basis van de traditionele salsa bestaat altijd uit ui en tomaat. De ingrediënten worden heel fijn gesneden en met elkaar gemengd, daarna worden ze rauw over de warme pasta geschept.
De ravioli heb ik gevuld met drie soorten kaas. Varieer gerust met kaassoorten die jij lekker vindt.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
3-kazen ravioli met Salsa Cruda
Ingrediënten
Voor 4 personen
Salsa Cruda
1 oranje paprika
4 tomaten
1 sjalot
1 rode peper
4 takjes basilicum
4 takjes oregano
4 takjes salie
1 teen knoflook
3-4 el olijfolie
Ravioli
400 gram pasta
4 eieren
250 gram mozzarella
200 gram ricotta
90 gram Grana Padano
Peper en zout
Bereiding
Maak als eerste het pastadeeg volgens het basisrecept zodat dit kan rusten.
Pel en snipper de sjalot. Plet de knoflookteen en snijd fijn. Snijd daarna de paprika, rode peper en tomaat brunoise, dit zijn blokjes van ongeveer 0,5 cm. Haal de blaadjes van de basilicum-, oregano- en salietakjes. Snijd de kruiden fijn. Voeg alles samen met 3 à 4 eetlepels olijfolie. Laat even staan zodat de smaken intrekken.
Hak de mozzarella in fijne stukjes en rasp de Grana Padano. Meng de kaas met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het deeg in kleinere stukken. Leg de rest afgedekt weg zodat het niet uitdroogt. Haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand. Rol het deeg telkens door een smallere stand van de pastamachine, totdat je bij de smalste stand uitkomt. Bestrooi het deeg tussentijds met wat bloem om plakken te voorkomen.
Bestuif de ravioliplaat met voldoende bloem zodat de ravioli er niet aan blijft plakken. Leg het eerste pastavel op de ravioliplaat en vul de holtes met de kaasvulling. Dek dit vervolgens af met een tweede pastavel. Met een deegroller druk je de randen van de ravioli stevig op elkaar. Hierdoor is de ravioli goed afgesloten en gaat deze niet lekken bij het koken.
Kook de ravioli ongeveer 2 minuten in een pan met ruim water. Verdeel de ravioli over de borden bestrooi met de Salsa Cruda.