
Een makkelijk en snel gerecht! Deze gevulde kipfilet heb je in een mum van tijd op tafel staan. De malse kipfilet, de heerlijke pesto en zongedroogde tomaatjes zijn een top combinatie met het zoute van de prosciutto.
Heb je iets meer tijd, maak dan ook de tagliatelle vers! Lees hier hoe je thuis verse tagliatelle kunt maken. En ik beloof je, het is de moeite waard!
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Gevulde kipfilet met tagliatelle en pesto

Ingrediënten
Voor 4 personen
350 – 400 gram verse tagliatelle (of gedroogd)
4 kleine kipfilets
8 plakken prosciutto
8 zongedroogde tomaatjes
Voor de pesto
50 gram pijnboompitten
100 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano
2 tenen knoflook
50 gram basilicum
12 eetlepels olijfolie
Gemalen peper
Bereiding
Zet de oven aan op 200 graden.
Doe de ingrediënten van de pesto in een hoge maatbeker en maak met een staafmixer fijn. Als je de basilicum er als laatste aan toevoegt blijft de pesto het mooist qua kleur. Breng de pesto op smaak met peper.
Snijd de kipfilet in zodat je deze kunt vullen. Doe een beetje pesto in de kipfilets en verdeel de zongedroogde tomaatjes erover. Leg nu 2 plakken prosciutto overlappend naast elkaar. Leg hierop de gevulde kipfilet en rol op. Doe dit met alle kipfilets.
Leg de gevulde kipfilet in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven.
Kook de tagliatelle ongeveer 2 minuten totdat deze al dente, beetgaar, is. Schud het kookvocht af en doe de tagliatelle terug in de pan, niet terug op het vuur. Roer de resterende pesto door de pasta.
Haal de kipfilet uit de oven en snijd in plakken, controleer even of deze gaar is.
Serveer de tagliatelle met de gevulde kipfilet.