
Vandaag is het Internationale Dag van de Hamburger! Wat een feest! Om dat te vieren maakten wij een speciale Pollo Tonnato Burger, geïnspireerd op het typische Italiaanse gerecht Vitello Tonnato.
Ik ging voor gemak en kocht de kipburgers in de supermarkt, je kunt natuurlijk ook zelf kipburgers maken met kipgehakt. Én de tonijnsaus is ook zo gemaakt met een staafmixer. De zongedroogde tomaatjes zorgen voor een frisse touch.
Happy Hamburgerdag!
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Pollo Tonnato burger

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 Italiaanse bollen
4 kipburgers
Handje zongedroogde tomaatjes
Rucola
Voor de tonijnsaus
Blikje tonijn (145 gram)
25 gram kappertjes
3 el mayonaise
Citroensap (naar smaak)
Peper & zout
Bereiding
Haal de tonijn uit het blikje en laat uitlekken in een zeefje. Doe de tonijn, kapertjes en mayonaise in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer totdat het een mooie saus is. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet weg in de koelkast.
Bak de kipburgers zo’n 15 minuten in de pan of op de bbq totdat deze gaar zijn. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen open. Beleg de broodjes met rucola met daar bovenop de kipburgers. Bestrijk de kipburgers met de tonijnsaus en maak af met zongedroogde tomaatjes.
Serveer de hamburgers naar wens met frietjes en een salade.