Oké, ik geef toe, ik heb wellicht een beetje veel kookboeken. Maar, ik vind dat je er nooit te veel kunt hebben.
Mijn verzameling kookboeken bestaat uit boeken met verschillende keukens en kookstijlen, maar altijd met mooie foto’s. Ik vind het dan ook heerlijk om lekker op de bank te zitten en te bladeren en lezen in een mooi kookboek. Er ligt ook regelmatig een kookboek op mijn nachtkastje.
Hierboven zie je een stapeltje van mijn favoriete Italiaanse kookboeken. Echte aanraders voor op jouw verlanglijst voor de feestdagen of om jezelf cadeau te doen.
De bijbel van de Italiaanse keuken
Het leuke van dit boek vind ik dat de recepten verdeeld zijn aan de hand van de regio’s in Italië. Het is door de authentieke regionale recepten een mooi naslagwerk van de Italiaanse keuken.
Pasta, pretty please | Linda Miller Nicholson
Saltyseatle is één van de leukste Instagram accounts over het maken van pasta. Op haar account vind je de mooiste en meest bijzondere en kleurrijke creaties gemaakt van pasta. In het boek staan recepten voor het maken van veel verschillende kleuren pasta en er staan veel alternatieve pastavormen in. Aanrader!
Italië | Onno Kleyn
Dit boek is een beetje een uitzondering in het rijtje, hier staan namelijk geen foodfoto’s in. Het boek is niet zomaar een kookboek. De schrijver neemt je met zijn verhalen mee naar Italië en schrijft zeer levendig over de Italiaanse (eet)cultuur. Het is een mooi geheel vol persoonlijke verhalen, grappige anekdotes, prachtige illustraties én natuurlijk heerlijke recepten. Een echte aanrader voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.
The Art of Pasta | Lucio Galletto & David Dale
Met dit boek is mijn liefde voor het maken van pasta begonnen. Elke pastaliefhebber wordt enthousiast van dit mooie boek. Hierin staan veel recepten voor het zelf maken van pasta, heerlijke pastasauzen en andere pastagerechten. In dit boek maakte ik ook voor het eerst kennis met Corzetti, daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. De mooie foto’s en illustraties maken het plaatje compleet.
Venetië | Russel Norman
Het is een prachtig boek voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Een echte aanrader vind ik! Het enige minpunt, niet alle recepten hebben een foto. Zonde! Want na het zien van de smakelijke foto’s die er wel in staan, wil je alleen nog maar meer lekkers zien.
Pasta – Il primi piatto | Giovanni D’Apice
Kok D’Apice en fotograaf Paone hebben een prachtig boek gemaakt over de techniek van het maken van verse pasta en bereiden van verse en gedroogde pasta. In het boek vind je basisrecepten, Italiaanse klassiekers en tot slot tillen tien internationale chefkoks pastagerechten naar de haute cuisine.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat houdt in dat ik een kleine bijdrage ontvang als jij via een link een van deze boeken aanschaft. Jij betaalt hiervoor natuurlijk niets extra’s, maar je scoort wel karmapunten!