• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Paprika met ricotta en pesto

13 november 2019

De paprika is, toch wel, mijn meest favoriete groente te noemen. Hier thuis gaan er heel wat paprika’s doorheen, zowel bij het avondeten als lekker in reepjes bij de lunch of als tussendoortje.

Op zoek naar een supermakkelijk, maar heerlijk, bijgerecht? Probeer eens deze paprika’s uit de oven met ricotta en pesto. Ga je voor gemak, gebruik dan verse pesto uit de winkel, maar zelf maken is natuurlijk nog lekkerder!

WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?

MELD JE HIER AAN!

Paprika met ricotta en pesto

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen
4 paprika’s
+/- 15 tomaatjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels basilicumpesto
4 eetlepels ricotta
Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes doormidden.

Leg de paprika’s op een ovenplaat met de binnenkant naar boven en verdeel de halve tomaatjes over de helften.
Zet de ovenplaat met paprika’s zo’n 45 minuten in de oven.

Haal uit de oven en verdeel de ricotta en pesto over de paprika’s. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Serveer als het nog warm is.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2025 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld