De paprika is, toch wel, mijn meest favoriete groente te noemen. Hier thuis gaan er heel wat paprika’s doorheen, zowel bij het avondeten als lekker in reepjes bij de lunch of als tussendoortje.
Op zoek naar een supermakkelijk, maar heerlijk, bijgerecht? Probeer eens deze paprika’s uit de oven met ricotta en pesto. Ga je voor gemak, gebruik dan verse pesto uit de winkel, maar zelf maken is natuurlijk nog lekkerder!
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Paprika met ricotta en pesto
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen
4 paprika’s
+/- 15 tomaatjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels basilicumpesto
4 eetlepels ricotta
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes doormidden.
Leg de paprika’s op een ovenplaat met de binnenkant naar boven en verdeel de halve tomaatjes over de helften.
Zet de ovenplaat met paprika’s zo’n 45 minuten in de oven.
Haal uit de oven en verdeel de ricotta en pesto over de paprika’s. Garneer met wat blaadjes basilicum.
Serveer als het nog warm is.