Trofie is dé regionale pasta uit Ligurië, ook wel bekend als de Bloemenrivièra. Je spreekt het uit als tro-fie-je.
Deze kronkelige pasta wordt met de hand gerold. Deze pasta is perfect door zijn imperfectie, daarom is het eenvoudig zelf te maken.
Oorspronkelijk wordt deze pasta niet gemaakt met een pastadeeg waar ei aan is toegevoegd, maar met tarwebloem en water. Ik maak het echter wel gewoon met het basis pastadeeg met ei, dat kan ook zeker en is erg lekker vind ik. Traditioneel wordt trofie gegeten met de klassieke pesto alla Genovese.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Hoe maak je het?
Maak een basis pastadeeg en laat even rusten. Verdeel het deeg in kleinere stukken. Leg de rest afgedekt weg zodat het niet uitdroogt.
Pak telkens een stukje deeg en rol deze met de hand uit tot een lange dunne rol. Snijd daar stukjes van ongeveer een halve centimeter af. Leg een stukje op de handpalm aan de kant van je pols. Rol met je andere hand het stukje deeg over je hand en laat los. Op deze manier maak je de trofie pasta.
Laat de pasta even drogen voordat je deze invriest of kook ze direct al dente.
Wat heb je nodig?
Voor het maken van Trofie pasta heb je weinig hulpmiddelen nodig. Om de stukjes deeg af te snijden kun je een deegsnijder of mesje gebruiken.