• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Gevulde bavette van de barbecue

27 juli 2019

Met dit warme weer kun je er natuurlijk niet omheen om een barbecue te organiseren. Met dit makkelijke maar lekkere Italiaanse barbecuerecept maak je iedereen zeker blij!

Je kunt bavette natuurlijk met van alles vullen. Online kom ik veel recepten tegen met een vulling van veel verschillende kaas- en vleessoorten, allemaal bij elkaar. Maar ik besloot om het simpel te houden. In mijn bavette pinwheels zit alleen zelfgemaakte tomatentapenade met spinazie. Less is more!

WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?

MELD JE HIER AAN!

Gevulde bavette van de barbecue

Ingrediënten

Voor +/- 8 personen
1200 gram Bavette
200 gram spinazie
150 gram gedroogde tomaat
25 gram Parmezaanse kaas
3 eetlepels pijnboompitten
2 tenen knoflook
2 eetlepels olie
Peper & zout
Keukentouw

 

Bereiding

Zet een pan water op het vuur en wacht tot het kookt. Blancheer de spinazie kort en laat direct afkoelen met koud water. Laat de spinazie uitlekken en knijp het vocht er zo veel mogelijk uit.

Leg de bavette (of een ander stuk rundvlees) plat op een werkblad. Snijd hem over de hele lengte zodat je twee dunne lappen hebt.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en verdeel vervolgens de tapenade en spinazie over het vlees. Druk stevig en en rol zo strak mogelijk op. Knoop stukjes touw rondom de rollade. Snijd daarna tussen de touwtjes het vlees in stukken.

Het vlees kan nu op de barbecue of in de pan worden bereid. Grill de bavette-rondjes tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn, dan is deze nog mooi rose aan de binnenkant. Houdt jij van meer doorbakken vlees, laat ze dan iets langer liggen. Haal van de barbecue en bestrooi met zeezout en peper.

Tip: Vertel je gasten even dat er nog een touwtje omheen zit!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2023 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld