Met dit warme weer kun je er natuurlijk niet omheen om een barbecue te organiseren. Met dit makkelijke maar lekkere Italiaanse barbecuerecept maak je iedereen zeker blij!
Je kunt bavette natuurlijk met van alles vullen. Online kom ik veel recepten tegen met een vulling van veel verschillende kaas- en vleessoorten, allemaal bij elkaar. Maar ik besloot om het simpel te houden. In mijn bavette pinwheels zit alleen zelfgemaakte tomatentapenade met spinazie. Less is more!
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Gevulde bavette van de barbecue
Ingrediënten
Voor +/- 8 personen
1200 gram Bavette
200 gram spinazie
150 gram gedroogde tomaat
25 gram Parmezaanse kaas
3 eetlepels pijnboompitten
2 tenen knoflook
2 eetlepels olie
Peper & zout
Keukentouw
Bereiding
Zet een pan water op het vuur en wacht tot het kookt. Blancheer de spinazie kort en laat direct afkoelen met koud water. Laat de spinazie uitlekken en knijp het vocht er zo veel mogelijk uit.
Leg de bavette (of een ander stuk rundvlees) plat op een werkblad. Snijd hem over de hele lengte zodat je twee dunne lappen hebt.
Breng het vlees op smaak met peper en zout en verdeel vervolgens de tapenade en spinazie over het vlees. Druk stevig en en rol zo strak mogelijk op. Knoop stukjes touw rondom de rollade. Snijd daarna tussen de touwtjes het vlees in stukken.
Het vlees kan nu op de barbecue of in de pan worden bereid. Grill de bavette-rondjes tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn, dan is deze nog mooi rose aan de binnenkant. Houdt jij van meer doorbakken vlees, laat ze dan iets langer liggen. Haal van de barbecue en bestrooi met zeezout en peper.
Tip: Vertel je gasten even dat er nog een touwtje omheen zit!