Een zomerse barbecue kan niet zonder een enorme hoeveelheid stokbrood met kruidenboter. Je koopt kruidenboter vaak kant-en-klaar, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Op deze manier kun je kruiden toevoegen die je zelf lekker vindt!
Voor deze kruidenboter plukte ik verse oregano, salie en basilicum uit eigen tuin. Ook de knoflook en zongedroogde tomaatjes mochten niet ontbreken in deze Italiaanse kruidenboter.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
Meld je hier aan!
Italiaanse kruidenboter
Ingrediënten
250 gram boter
3 takjes salie
3 takjes oregano
4 takje basilicum
4 tenen knoflook
6 gedroogde tomaatjes
BERE
Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat deze zacht kan worden, dan is het beter te mengen. Haal de blaadjes salie, oregano en basilicum van de takjes af. Hak alles fijn en doe in een kom of maatbeker. Plet de knoflooktenen, pel ze en hak ze heel fijn. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de knoflook en tomaatjes bij de kruiden. Voeg de boter in blokjes toe en meng met een vork. Als je wilt kun je nog wat zout toevoegen.
Je kunt eindeloos variëren met deze zelfgemaakte kruidenboter. Voeg gewoon kruiden toe die jij lekker vindt.