Voor deze kleurrijke pastasalade heb ik pastastrikjes gemaakt in drie verschillende kleuren! Dit zorgt voor een mooi zomers geheel. Een pastasalade is een leuk en makkelijk gerecht wat je kunt serveren als avondmaaltijd of als bijgerecht bij een heerlijke BBQ.
Je kunt de Farfalle heel eenvoudig zelf maken én hier lees je hoe je de verschillende kleuren maakt. Succes!
Je kunt natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken voor deze salade.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Kleurrijke pastasalade
Ingrediënten
Voor 4 personen
+/- 75 gram pasta per persoon
1 komkommer
8 radijsjes
200 gram aspergetips
1 appel
300 gram gerookte kip
200 gram sla (naar keuze)
1 handje pijnboompitten
4 eetlepels pesto (naar keuze)
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur voor de pasta.
Snijd de houtachtige onderkant van de aspergetips en bak de asperges kort in een pan met een klein beetje olijfolie. Zet aan de kant om af te koelen.
Snijd de komkommer, appel en gerookte kip in kleine stukjes. Maak dunne plakjes van de radijsjes.
Kook de pasta al dente, giet af en meng de pesto door de pasta. Laat de pasta een beetje afkoelen.
Verdeel de sla over de borden en meng alle ingrediënten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk eten!