
Trofie (spreek uit tro-fie-je) wordt traditioneel gegeten met een klassieke pesto alla Genovese. In dit recept ging ik voor een minder traditionele pesto, namelijk één met pistachenoten en rucola. Deze smaken zijn wat meer uitgesproken combineren erg lekker met elkaar.
Om het gerecht wat meer body te geven heb ik kip en courgette toegevoegd, waardoor het een smakelijke maaltijd wordt. Je kunt naar wens nog andere groenten toevoegen.
De trofie-pasta maakte ik zelf, hier lees je hoe je dit doet. Deze pasta is in gedroogde vorm verkrijgbaar in grote supermarkten, maar je kunt het natuurlijk ook vervangen door een andere pastasoort zoals penne of tagliatelle.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Trofie met pistachepesto, kip en courgette

Ingrediënten
Voor 4 personen
+/- 400 gram verse pasta
400 gram kipfilet
1 courgette
1 ui
Olijfolie
Peper en zout
Voor de pesto
100 gram pistachenoten
80 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
50 gram rucola
150 ml olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Zet alvast een pan water met zout op het fornuis.
Maak de pistachepesto in een maatbeker. Mix hiervoor de pistachenoten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie met een staafmixer door elkaar. Voeg op het einde de rucola toe, zo blijft de pesto mooi van kleur.
Snipper de ui en snijd de courgette en kipfilet in kleine blokjes. Bak de ui glazig in een pan met een beetje olijfolie. Voeg daarna de kip toe, bak deze rondom aan en voeg daarna de courgette toe en bak alles samen zo’n 10-15 minuten. Breng alles op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta al dente. Schud het kookvocht af en doe de tagliatelle terug in de pan, niet terug op het vuur. Roer de pistachepesto door de pasta. Voeg daarna de kip, courgette en ui toe en meng goed.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat rucola en pistachenoten.