
In onze familie ben ik zeker niet de enige kookgek! We staan regelmatig samen in de keuken en eten elke maand met z’n allen. Super gezellig!
Met kerst pakken we extra uit en koken we allemaal een gang van het kerstdiner. Vorig jaar deden we dit met een kleurenthema. Mijn gang moest in het groen, daarom maakte ik deze groene eidooier ravioli. Voor het magazine van COOP supermarkt werd ik hierover geïnterviewd, én op de foto gezet. Super leuk, kijk maar!

WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Groene eidooier ravioli

Ingrediënten
Voor 4 ravioli’s
+/- 200 gram vers groen pastadeeg
150 gram ricotta
1 bosje basilicum
4 eidooiers
1 eiwit
Peper & zout
75 gram boter
Handje zongedroogde tomaatjes
Bereiding
Zet een grote pan water met wat zout op het vuur om de pasta in te koken.
Snijd de basilicum fijn (zet wat apart voor de saus) en voeg dit bij de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel door elkaar en daarna in een spuitzak.
Rol het pastadeeg uit tot en met de dunste stand van de pastamachine. Steek er 4 cirkels uit van zo’n 10-12 cm doorsnede. Leg de rest van het deeg afgedekt weg onder een vochtige schone theedoek.
Spuit op elke pastacirkel een rondje ricotta waarbij je een rand van ongeveer een centimeter leeg laat. Zorg ervoor dat je in het midden er makkelijk een eidooier op kunt leggen. Leg hierna voorzichtig de eidooier in het midden van de ricotta en bestrijk de randen van het deeg in met het eiwit.
Leg een andere lap pastadeeg over de eidooier en druk de randen stevig op elkaar. Zorg ervoor dat je de eidooier niet kapot maakt. Steek de ravioli mooi uit met een ronde steker.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de boter in blokjes. Smelt in een pannetje de boter en voeg de zongedroogde tomaatjes en basilicum toe.
Kook de ravioli’s ongeveer 2-3 minuten met twee tegelijk in de pan met water.
Leg de ravioli op een bord en giet de botersaus erover.