Als ik deze soep maak dan ruikt de hele keuken lekker naar knoflook! Bij deze soep doet de oven het meeste werk, dus het kost je weinig tijd en moeite. Door het poffen van de knoflook haal je de extreme sterke smaak er wat af en wordt het zoeter. De peterselieolie zorgt voor een mooie groene kleur in dit bijzondere gerecht.
De knoflookliefhebber kan nog wat extra bollen knoflook toevoegen. Wil je liever een wat subtielere smaak gebruik dan minder knoflook of meer room.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Knoflooksoep met peterselieolie
Ingrediënten
Voor 4 personen
6-8 bollen knoflook
1 liter water
1 blokje groentebouillon
150 ml room
Halve citroen
Handje verse peterselie
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het topje van de knoflook af zodat je de knoflooktenen kunt zien zitten. Besprenkel de knoflook met olijfolie en zout en peper. Leg de knoflook in een knoflookoventje of pak goed in met aluminium folie. Zet ongeveer 1 uur in de oven zodat de knoflooktenen zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Knijp daarna de knoflook met je vingers (of gebruik een vork) uit boven een soeppan. Zet op het vuur en voeg 1 liter water en een bouillonblokje toe. Breng aan de kook en zet het vuur wat lager. Klop de knoflook los met een garde.
Maak ondertussen de peterselieolie door een handje peterselie grof te hakken en daarna te pureren met de staafmixer met een 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de room toe aan de soep en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
Serveer de soep met enkele druppels peterselieolie.