Degene die mij kennen weten dat ik geen fan ben van champignons, dus ik maak dit gerecht zeker niet voor mijzelf. Maar ik heb begrepen dat het erg lekker is voor de champignonliefhebber!
Serveer deze knoflookchampignons met balsamico als borrelhapje of als antipasti.
WIL JIJ ELKE MAAND EEN NIEUWSBRIEF ONTVANGEN MET DE NIEUWSTE RECEPTEN VAN RIVOLI FOOD?
MELD JE HIER AAN!
Knoflookchampignons met balsamico
Ingrediënten
500 gram kleine champignons
3 tenen knoflook
50 ml balsamicoazijn
50 ml witte wijn
verse peterselie
peper & zout
Bereiding
Hak de knoflooktenen fijn en snijd wanneer nodig de champignons in kleinere stukken. Ik gebruik het liefst kleine champignons zodat deze niet gesneden hoeven te worden.
Doe een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en bak 3 minuten.
Giet daarna de balsamicoazijn en de witte wijn in de pan, bak nog zo’n 5 minuten tot het vocht is verdampt en haal dan van het vuur.
Hak de peterselie fijn en bestrooi hiermee de champignons.