Had ik al gezegd dat ik gek ben op kaas? Je maakt mij enorm blij met een goedgevulde kaasplank met een verschillende soorten kazen. Een goede aanvulling bij een kaasplankje is een zoete chutney, zoals deze vijgen-peer chutney. Wat mij betreft een uitstekende combinatie met pittige oude kaas of een heerlijke blauwschimmelkaas.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Vijgen Peer chutney
Ingrediënten
150/200 gram gedroogde vijgen
1 sjalot
1 peer
200 ml port (Ruby of Tawny)
2 kruidnagels
1 eetl. Bruine basterdsuiker
Scheutje olijfolie
Bereiding
Was de peer, verwijder de kroos en snijd in kleine blokjes en doe in een kommetje. Snijd de gedroogde vijgen in kleine blokjes en doe dit bij de peer. Snipper het sjalot fijn en bak glazig in een scheutje olijfolie. Doe de vijg en peer erbij en bak even kort aan. Doe de port erbij en voeg de kruidnagel en bruine basterdsuiker toe. Laat sudderen op een laag vuur voor ongeveer 30-45 min.
Verwijder de kruidnagel en doe de vijgen-peer chutney in een schone pot.
TIP: Wil je de chutney langer bewaren zorg er dan voor dat je de pot uitgekookt hebt in een pan water.