• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Vijgen-peer chutney

14 februari 2019

Had ik al gezegd dat ik gek ben op kaas? Je maakt mij enorm blij met een goedgevulde kaasplank met een verschillende soorten kazen. Een goede aanvulling bij een kaasplankje is een zoete chutney, zoals deze vijgen-peer chutney. Wat mij betreft een uitstekende combinatie met pittige oude kaas of een heerlijke blauwschimmelkaas.

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Vijgen Peer chutney

Ingrediënten

150/200 gram gedroogde vijgen
1 sjalot
1 peer
200 ml port (Ruby of Tawny)
2 kruidnagels
1 eetl. Bruine basterdsuiker
Scheutje olijfolie

Bereiding

Was de peer, verwijder de kroos en snijd in kleine blokjes en doe in een kommetje. Snijd de gedroogde vijgen in kleine blokjes en doe dit bij de peer. Snipper het sjalot fijn en bak glazig in een scheutje olijfolie. Doe de vijg en peer erbij en bak even kort aan. Doe de port erbij en voeg de kruidnagel en bruine basterdsuiker toe. Laat sudderen op een laag vuur voor ongeveer 30-45 min.

Verwijder de kruidnagel en doe de vijgen-peer chutney in een schone pot.

 

TIP: Wil je de chutney langer bewaren zorg er dan voor dat je de pot uitgekookt hebt in een pan water.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2023 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld