
Bij Corzetti wordt vaak een champignonsaus gegeten. Ik ben zelf niet zo’n enorme fan van champignons, maar mijn vriend maak ik er wel heel blij mee. Daarom maakte ik bij deze mooie Corzetti-pasta een champignonragout. De champignons en hazelnoten combineren goed vanwege hun aardse smaak. De peterselie zorgt voor een wat lichtere smaak aan het geheel. Je kunt uiteraard ook kiezen voor andere noten, zoals walnoot of kastanje.
Je kunt alle soorten champignons en paddenstoelen gebruiken voor deze ragout. Ik koos voor een combinatie van kastanjechampignons en oesterzwammen. Kijk wat je nog in huis hebt of wat er bij de groenteboer of in de supermarkt ligt, én wat je zelf lekker vind.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Corzetti Champignonragout

Ingrediënten
Voorgerecht vier personen
Corzetti +/- 10 st. per persoon
25 gram boter
2 sjalotten
2 tenen knoflook
+/- 200 gram champignons (bijv. Kastanjechampignons en oesterzwammen)
2 eetlepels bloem
Scheut cognac
50 ml kookroom
100 ml water
Handje gehakte hazelnoten
Handje peterselie
Bereiding
Zet een pan water op voor de pasta.
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in partjes.
Doe de boter in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Wanneer de ui glazig gebakken is, voeg de champignons toe. Zodra de champignons mooi bruin aangebakken zijn voeg je de bloem toe en roer je goed door de pan. Bak de bloem zo’n 2 minuten mee. Blus af met de scheut cognac.
Voeg 100 ml water toe en roer goed zodat er geen klonten bloem in de ragout zitten. Voeg daarna naar wens de kookroom toe. Laat de ragout pruttelen. Breng de ragout op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn en hak de hazelnoten in stukjes.
Kook de pasta ondertussen in de pan met water, voor verse pasta kun je ongeveer 2 minuten aanhouden. Gebruik je gedroogde pasta kijk dan op de verpakking voor de kooktijd.
Als de pasta gekookt is haal je het uit het water en voeg het toe aan de ragout. Schep op de borden en garneer met de peterselie en hazelnoten.