Met dit mooie dessert heb je gegarandeerd een heerlijke afsluiter van een speciaal diner. Want wie is er nu niet gek op chocolademousse? Ik wel in ieder geval!
Ik koos deze keer voor pecannoten, maar je kunt dit ook zeker met andere noten maken, zoals cashew- of pistachenoten.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Chocolademousse met pecannoten
Ingrediënten
Voor 6 personen
250 gram pure chocolade
5 eieren
40 gram boter
3 eetlepels hete espresso
25 gram pecannoten
40 gram kristalsuiker
Bereiding
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Scheid de 5 eieren, doe de eiwitten in een mixerkom en zet de eidooiers even apart. Klop de eiwitten met een mixer tot ze net niet stijf zijn.
Zodra de chocolade gesmolten is, roer je de boter en doorheen met de eetlepels espresso. Roer daarna snel en krachtig de eidooiers door de gesmolten chocolade. Daarna voeg je voorzichtig de eiwitten toe en meng je deze tot een luchtige chocolademousse. Schep de mousse in de schaaltjes en zet zo’n 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Ondertussen kun je de pecannoten-praliné maken. Rooster de pecannoten in een droge pan totdat ze wat beginnen te verkleuren. Voeg de suiker toe aan de pan en zet op laag vuur. Laat de suiker rustig smelten. Als de suiker een goudbruine kleur heeft giet je het mengsel op een bakplaat met bakpapier om hard te laten worden.
Zodra het hard is leg je er een velletje bakpapier overeen en sla je het geheel in kleine stukjes. Verdeel de praliné over de chocolademousse zodra deze is opgesteven.