• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Venkelsoep met geitenkaas en walnoot

31 maart 2019

Venkel is waarschijnlijk niet de eerste groente waar je aan denkt bij het maken van een groentesoepje. Deze naar anijs smakende groente is echter heel geschikt voor een lekker voorjaarssoepje. De geitenkaas en walnoot maken het helemaal af. Hierdoor is het een heerlijk soepje als lunchgerecht of voorgerecht.

Leuk weetje: Italianen zijn dol op venkel, per persoon eten ze 7 kilo venkel per jaar.

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Venkelsoep met geitenkaas en walnoot

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 venkel
1 teen knoflook
1 ui
2 groentebouillontabletten
½ el citroensap
olijfolie
1 liter water

Garnering:
Geitenkaas
Walnoten

Bereiding

Was de venkel en snijd in stukken, houd het groen van de venkel apart voor de garnering. Halveer en plet de knoflook met een mes. Snijd een ui in stukken. Verhit de olie in een pan. Fruit de venkel, ui en knoflook en stoof op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg het water en bouillontabletten toe.

Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

Garneer de soep met het venkelgroen, de geitenkaas en walnoten.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2021 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld