
Venkel is waarschijnlijk niet de eerste groente waar je aan denkt bij het maken van een groentesoepje. Deze naar anijs smakende groente is echter heel geschikt voor een lekker voorjaarssoepje. De geitenkaas en walnoot maken het helemaal af. Hierdoor is het een heerlijk soepje als lunchgerecht of voorgerecht.
Leuk weetje: Italianen zijn dol op venkel, per persoon eten ze 7 kilo venkel per jaar.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Venkelsoep met geitenkaas en walnoot

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 venkel
1 teen knoflook
1 ui
2 groentebouillontabletten
½ el citroensap
olijfolie
1 liter water
Garnering:
Geitenkaas
Walnoten
Bereiding
Was de venkel en snijd in stukken, houd het groen van de venkel apart voor de garnering. Halveer en plet de knoflook met een mes. Snijd een ui in stukken. Verhit de olie in een pan. Fruit de venkel, ui en knoflook en stoof op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg het water en bouillontabletten toe.
Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
Garneer de soep met het venkelgroen, de geitenkaas en walnoten.