
Meringues zijn schuimpjes die gemaakt worden van eiwit. Het eiwit wordt eerst opgeklopt tot schuim en daarna gedroogd in de oven. Door het toevoegen van fruit wordt het een heerlijke zoete kleurrijke traktatie!
Je kunt eindeloos variëren, door het toevoegen van fruit, zoals frambozen, of chocolade.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Blauwe bessen meringues

Ingrediënten
voor 6 grote meringues
100 gram blauwe bessen
2 eiwitten
100 gram suiker
Beetje poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100ºC.
Verwarm de blauwe bessen en een beetje poedersuiker in een pannetje tot ze zacht zijn. Prak de blauwe bessen fijn en haal van het vuur af. Laat afkoelen.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix tot de eiwitten stijf zijn. Start met het toevoegen van de suiker, voeg telkens een eetlepel toe, wacht tot het is opgenomen. Voeg zo telkens meer suiker toe totdat het op is. Het eiwit is nu stevig en glimmend.
Schep nu met een lepel hoopjes schuim op een bakplaat met bakpapier. Ik maakte 6 grote meringues, maar je kunt ook meer kleintjes maken. Verdeel de blauwe bessen over de hoopjes en meng het met een prikker mooi door het opgeklopte eiwit. Zet in de oven en bak ongeveer in 60 tot 100 minuten gaar, afhankelijk van het formaat. Als de meringues hard zijn aan de buitenkant, dan zijn ze klaar! Smullen maar!