
Tagliatelle is afgeleid van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent. Deze lintpasta is ongeveer 7 mm breed. Lintpasta’s woden het best gegeten met een tomatensaus, een vleessaus of met een pesto.
Hoe maak je het?
Maak een basispastadeeg en laat even rusten. Verdeel het deeg in kleinere stukken. Leg de rest afgedekt weg zodat het niet uitdroogt. Haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand.
Rol het deeg telkens door een smallere stand van de pastamachine, totdat je bij de op één na smalste stand uitkomt. Bestrooi het deeg tussentijds met wat bloem om plakken te voorkomen.
Zet daarna het opzetstuk voor tagliatelle op de pastamachine en haal de pastavellen hierdoor heen. Hang de tagliatelle op een pastadroogrek om te drogen. Je kunt de pasta ook direct koken, dan is drogen niet nodig.

Heb je geen opzetstuk voor tagliatelle? Bestrooi dan het pastavel met bloem en rol losjes op. Snijd het opgerolde deeg vervolgens in repen. Maak de repen daarna voorzichtig los en bestrooi met voldoende bloem tegen het plakken.
Wat heb je nodig?
Voor het maken van tagliatelle is het aan te raden om een pastamachine te gebruiken. Zonder machine is het heel lastig om het dun genoeg te krijgen. Daarnaast gebruik ik een opzetstuk voor het maken van de tagliatelle, dit zou je ook met de hand kunnen snijden.
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!