
Deze variant op de klassieke kipcocktail zet je makkelijk en snel op tafel. Je kunt de cocktail serveren in klassieke cocktailglazen. Maar wil je een keer iets anders, serveer de kipcocktail dan in andere leuke schaaltjes. Ik koos uit mijn verzameling voor deze mooie rode aardewerken schaaltjes.
Wil je nóg minder werk, kies dan voor kant-en-klare gerookte kipreepjes.
Eet smakelijk!
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Basilicum Kipcocktail

Ingrediënten
Voor 6 porties
1 kipfilet
8 zongedroogde tomaten
Handje verse basillicum
Theelepel oregano
Olijfolie
Peper & zout
4 eetlepels mayo
handje basillicum
Halve paprika
Halve komkommer
Halve appel
3 bosuitjes
Bereiding
Maak met een staafmixer de marinade voor de kip met de olijfolie, zongedroogde tomaten, handje basilicum, oregano en wat peper en zout.
Maak de basilicummayonaise door een handje basilicum te pureren met 4 eetlepels mayonaise. Gebruik hiervoor een staafmixer.
Bak de kipfilet in een pan en leg op een bord om af te koelen.
Snijd de paprika, komkommer en appel in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Mix deze ingrediënten met de basilicummayonaise en verdeel over de schaaltjes.
Snijd de afgekoelde kip in reepjes en verdeel over de schaaltjes.
Je kunt nog wat verse basilicum gebruiken als garnering.