• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Recepten

Basilicum Kipcocktail

17 april 2019

Deze variant op de klassieke kipcocktail zet je makkelijk en snel op tafel. Je kunt de cocktail serveren in klassieke cocktailglazen. Maar wil je een keer iets anders, serveer de kipcocktail dan in andere leuke schaaltjes. Ik koos uit mijn verzameling voor deze mooie rode aardewerken schaaltjes.

Wil je nóg minder werk, kies dan voor kant-en-klare gerookte kipreepjes.

Eet smakelijk!

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Basilicum Kipcocktail

Ingrediënten

Voor 6 porties

1 kipfilet
8 zongedroogde tomaten
Handje verse basillicum
Theelepel oregano
Olijfolie
Peper & zout

4 eetlepels mayo
handje basillicum

Halve paprika
Halve komkommer
Halve appel
3 bosuitjes

Bereiding

Maak met een staafmixer de marinade voor de kip met de olijfolie, zongedroogde tomaten, handje basilicum, oregano en wat peper en zout.

Maak de basilicummayonaise door een handje basilicum te pureren  met 4 eetlepels mayonaise. Gebruik hiervoor een staafmixer.

Bak de kipfilet in een pan en leg op een bord om af te koelen.

Snijd de paprika, komkommer en appel in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Mix deze ingrediënten met de basilicummayonaise en verdeel over de schaaltjes.

Snijd de afgekoelde kip in reepjes en verdeel over de schaaltjes.

Je kunt nog wat verse basilicum gebruiken als garnering.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2023 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld