• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Verse pasta

Gekleurde pasta

5 juli 2019

Weet je wat ik nu zo leuk vind aan het maken van verse pasta? Je kunt er alle kanten mee op, er zijn zo ontzettend veel verschillende vormen én kleuren! Want wist je dat je het pastadeeg eenvoudig kunt kleuren met natuurlijke ingrediënten. Op deze manier wordt het echt een feest op je bord.

Om te beginnen maakte ik deze kleuren: oranjerood, roze, groen en zwart! Bij de gele pasta op de foto is saffraan toegevoegd, maar dit effect vind ik tegenvallen. Wat mij betreft kun je dan net zo goed het normale recept gebruiken.

Het is heel simpel in plaats van alleen eieren voeg je nu een combinatie toe van een ingrediënt, wat je gebruikt als kleurstof, en eieren. Je verwerkt dit daarna op dezelfde manier als bij het basis pastadeeg.

De smaak van de pasta is niet anders door het toevoegen van de gekleurde ingrediënten. Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Gekleurde pasta

Ingrediënten

Oranjerood
300 gram bloem
2 eieren
50 gram tomatenpuree

Roze
300 gram bloem
2 eieren
50 gram bieten

Groen
300 gram bloem
3 eieren
50 gram spinazie

Zwart
300 gram bloem
3 eieren
2 gram inktvisinkt

Bereiding

Oranjerood
Meng de tomatenpuree met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.

Roze
Pureer de gekookte of geroosterde biet met een staafmixer. Meng de bietenpuree met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.

Groen
Kook de spinazie gaar in een pan met water. Laat de spinazie afkoelen en knijp het vocht eruit. Pureer daarna met een staafmixer. Meng de gepureerde spinazie met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.

Zwart
Meng de inktvisinkt met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.

Notes

Tip: vraag jouw visboer naar zakjes inktvisinkt.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2025 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld