
Weet je wat ik nu zo leuk vind aan het maken van verse pasta? Je kunt er alle kanten mee op, er zijn zo ontzettend veel verschillende vormen én kleuren! Want wist je dat je het pastadeeg eenvoudig kunt kleuren met natuurlijke ingrediënten. Op deze manier wordt het echt een feest op je bord.
Om te beginnen maakte ik deze kleuren: oranjerood, roze, groen en zwart! Bij de gele pasta op de foto is saffraan toegevoegd, maar dit effect vind ik tegenvallen. Wat mij betreft kun je dan net zo goed het normale recept gebruiken.
Het is heel simpel in plaats van alleen eieren voeg je nu een combinatie toe van een ingrediënt, wat je gebruikt als kleurstof, en eieren. Je verwerkt dit daarna op dezelfde manier als bij het basis pastadeeg.
De smaak van de pasta is niet anders door het toevoegen van de gekleurde ingrediënten. Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?
Meld je hier aan!
Gekleurde pasta

Ingrediënten
Oranjerood
300 gram bloem
2 eieren
50 gram tomatenpuree
Roze
300 gram bloem
2 eieren
50 gram bieten
Groen
300 gram bloem
3 eieren
50 gram spinazie
Zwart
300 gram bloem
3 eieren
2 gram inktvisinkt
Bereiding
Oranjerood
Meng de tomatenpuree met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.
Roze
Pureer de gekookte of geroosterde biet met een staafmixer. Meng de bietenpuree met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.
Groen
Kook de spinazie gaar in een pan met water. Laat de spinazie afkoelen en knijp het vocht eruit. Pureer daarna met een staafmixer. Meng de gepureerde spinazie met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.
Zwart
Meng de inktvisinkt met de eieren. Verwerk dit mengel met de bloem verder zoals bij het basis pastadeeg.
Notes
Tip: vraag jouw visboer naar zakjes inktvisinkt.