• Home
  • Recepten
  • Verse pasta
  • Over Rivoli

Rivoli food

Verse pasta

Farfalle

23 juni 2019

Iedereen kent ze wel, in Nederland worden ze vaak strikjes of vlinders genoemd, de pastasoort Farfalle. De naam is Italiaans voor vlinders, heel toepasselijk natuurlijk voor deze lieflijke en vrolijke pastasoort. Deze traditionele Italiaanse pasta is afkomstig uit de regio Emilia.

Je maakt deze pastavlinders met  een uitgerold stuk pastadeeg, waaruit vierkantjes worden gehaald. In het midden wordt het deeg samengedrukt waardoor er een vlinder ontstaat.

Farfalle zijn lekker met een lichte saus of pesto. Deze pastasoorten zijn ook heel geschikt om koud in een salade te eten.

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je hier aan!

Hoe maak je het?
Maak een basispastadeeg en laat even rusten. Verdeel het deeg in kleinere stukken. Leg de rest afgedekt weg zodat het niet uitdroogt. Haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand.

Rol het deeg telkens door een smallere stand van de pastamachine, totdat je bij de op één na smalste stand uitkomt. Bestrooi het deeg tussentijds met wat bloem om plakken te voorkomen.

Vervolgens maak je vierkantjes van het pastadeeg, dit kun je zelf doen met een mes of deegwieltje. Ik gebruik hiervoor een speciaal deegwieltje dat vierkantjes maakt. Ook zorgt het voor een mooi kartelrandje. Daarna knijp je de vierkante pastalapjes in het midden bij elkaar zodat er vlindertjes ontstaan. Heel makkelijk!

Laat de pasta even drogen voordat je deze invriest of kook ze direct al dente.

Wat heb je nodig?
Voor het maken van de vlinderpasta raad ik je aan om een pastamachine te gebruiken. Hiermee kun je het pastadeeg mooi dun maken. Gebruik een speciaal deegwieltje voor het maken van de vierkantjes. Zo zijn alle stukjes even groot én er komt een sierlijk randje aan.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Over Rivoli Food

Rivoli Food is ontstaan vanuit mijn passie voor koken en lekker eten. Ik deel mijn succesrecepten voor doordeweeks, maar ook voor tijdens een etentje of borrel. Allemaal geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Ook lees je hier kookboekreviews en vertel ik je wat je nou echt nodig hebt in de keuken voor het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Volg Rivoli Food

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij elke maand een nieuwsbrief ontvangen met de nieuwste recepten van Rivoli Food?

Meld je dan hier aan!

Copyright 2025 Rivoli food

Rivoli Food maakt gebruik van cookies. Vind je dat oké? Klik dan op 'Ik ga akkoord'. Dankjewel! Ik ga akkoord Lees meer
Privacy & Cookies Policy
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld